26.1.2014

rutikuivan talvi-ihon bestikset

Otsa kutisee, ihon pinta on täynnä pienen pientä röpelönäppyä, poskipäät on hiekkapaperia...varmaan tuttua näillä pakkasilla niillekin, joiden iho on muuten melko hyvässä kondiksessa? Mä vannon kookosöljyn nimeen sekä ruoanlaitossa että ihonhoidossa, mutta ajattelin listata muutaman muunkin oman suosikin - nämä ovat oman kosmekaapin käytetyimmät ja tykätyimmät tuotteet. Olen siirtymässä pelkkien luonnonkosmetiikkatuotteiden käyttöön, mutta jotain vanhoja juttuja olen toki käyttämässä pois. Ei olis ekoteko heittää kassillista "muovikosmetiikkaa" mäkeen. Jostain syystä ei-luonnonkosmen käyttäminen tuntuu nykyään vähän pahalta. No, näillä mennään vielä hetki, ja onhan munkin tuotteista noin 90% jo luonnonmukaisia, jee! (Meikkejä pitäis vielä löytää....ne taitaakin olla ne vaikeimmat? Esim. Dr.Hauchkan ripsari oli ihan katastrofi, buu :( vinkkejä saa antaa!)


Käytetyin puhdistustuote on mulla tällä hetkellä Lorkun (joo mäkin inhoan tota termiä, sori) Sublime Soft. Ihan siitä syystä, että sen kanssa ei tarvitse läträtä vedellä, vaan meikki lähtee hellävaraisesti pyyhkimällä. Mä pihtaan suihkussakäyntiä, se kun kuivattaa vartalon ihoa. Parasta olisi käyttää suihkuöljyä tai voidetta suihkusaippuan sijaan. Mä olen käyttänyt itseasiassa kosteusvoidetta suihkussa parin viime kuukauden ajan, suihkugeelin sijasta, ja säärten sheivaukseen jotain halpaa hiustenhoitoainetta. Pieniä juttuja, mutta säästää ihoa hyvin lisäkuivumiselta. 

Tykkään käyttää seerumeita, mutta anti-age tuotteet on liian raskaita. Ennemmin kaipaan kosteutta, sitä tulee tosi kivasti hyvän hinta-laatu -suhteen Lumenesta. Kirkas geeli sopii yksinäänkin kesäaikaan, mutta talvella se on tosi hyvä combo jonkun rasvaisemman voiteen/kookosöljyn kaverina. 

Kosteusvoiteena käytän sekalaisesti näiden tuotteiden yhdistelmiä. Pohjalle menee yleensä toi Lumenen seerumi, sitten maailman parasta Syrinxin voidetta, joka jättää muuten kivan mattaisen pinnan hoitavuudestaan huolimatta. Jos iho on tosi kuiva, isken pohjalle tai päälle Nuxen klassikkoöljyä, jonka tuoksu on BTW ihanan naisellinen!! Mun mies on ihan hulluna siihen. Käytän sitä tarvittaessa myös hiuksiin ja vartalolle. Joskus laitan jopa meikin päälle, tulee kiva kuulto ja iho saa lisäkosteutta. Toihan on ns. kuivaöljy, eli ei jää öljyinen pinta. Mulla on myös lähestulkoon aina käytössä joku edullisempi markettikosteusvoide, jota käytän naamiona. Tällä hetkellä esimerkiksi Garnierin Nordic -sarjan heleyttävä kasvovoide. 

Viime viikolla ostin allaolevan tuotteen kokeiluun, hinta oli halpa, muutaman euron, ja tuote vaikutti kivan luonnolliselta...ja hitto toi on hyvää!! Kyseessä on balmimainen kehäkukkavoide, joka tuoksuu ennemmin hunajalle kuin kukkaiselle, mutta hyvä niin (T. Hunajisti). Olen sekoittanut kroppavoiteen ja jopa kasvovoiteen sekaan pienen nokareen balsamia, ja ainakin tänä aamuna iho tuntui huomattavan paljon paremmalle. Huulirasvana tää on myös ihan ykkönen. 


Ihonhoitoaddiktina ja vaikka mitä kokeilleena suosittelen sekoittelemaan talvisaikaan kevyitä öljyjä, balmeja ja superkosteuttavia seerumeita/geelejä keskenään tai sivelemään niitä päällekkäin, tälleen saa omalle iholle parhaan mahdollisen sekoituksen ympäri vuoden, pakkasetkin kun nähtävästi vaihtelee rajusti päivästä toiseen. Tuntuu muuten ihanan lämpimältä toi -5 tällä hetkellä ;) Kuten aina, olis kiva kuulla lukijoiden kosteutusvinkkejä!! Edullinen, runsas kosteusvoide kropalle olis hakusessa...luonnonkosmetiikkana, joo. Kookos on tosi jees, mutta tykkään illalla läträtä normivoiteilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!