19.5.2015

My hair growing project - from tomboy to Rapunzel

Huomasin yhtäkkiä, että hiukset alkavat uhkaavasti hipoa pituutta "tosi pitkät". Näitä on leikattu pari kertaa vuoden aikana, mutta veikkaan silti, että pituutta on tullut lisää vajaa 20cm?! Varmasti geeneillä on paljonkin osuutta, mutta muutamaa muutakin syytä voisin tälle vauhdille esittää. 
 • En juuri ikinä föönaa, suorista tai käsittele hiuksia. Puhutaan siis vuositasolla! Varmasti voisin käsitellä enemmänkin, eikä ne siitä hermostuisi, mutta en yleensä viitsi. Laiska hiustenlaittaja.
 • Pidän hiuksia aika paljon nykyään auki vs. vuodentakainen, jolloin en ollut vielä ollenkaan tottunut selässä kutitteleviin kutreihin. 
 • Viime syksyn jälkeen hiuksia ei ole värjätty kuin Wellan väriä kirkastavan ja hoitavan käsittelyn avulla ja kampaamossa käydessä hiuksista ei ole napsittu pois kuin pakolliset kuivuudet. 
 • Pesen fledan niin harvoin kuin mahdollista (muutaman kerran viikossa) 
 • Tykkään läträtä öljyillä. Nykyään laitan pituuksiin arganöljyä ennen pesua - ja jälkitäteen myös. 
 • En harjaa tai kampaa hiuksia ellei ole ihan pakko, koska se rikkoo kiharan rakenteen. Jos ja kun harjaan, niin mielellään kosteahko tukka ja Tangle Teezer. 
Nykymitassaan fleda kaipaa hellää hoitoa ihan uudella tavalla kuin aikaisemmin, sillä latva on kuitenkin jo muutaman vuoden vanhaa suurimmilta osin. Ja värjättyä / raidoitettua.         Aurinkoaikaan pärjään hyvin värjäämättä, mutta talviaikaan pipon ja sisätilojen takia piilossavärjöttelevä hius alkaa olla ärsyttävän tumma. Kaikkea oon kokeillut, mutta vaalea sopii aina parhaiten mun sävyihin - ja ehkä luonteeseen myös :) 


Kyseiset suihkutettavat tuotteet ovat jokapäiväisessä käytössä. Frizz Ease on tosi hyväksi koettu sarja mun hiuslaadulle, täytyypi hankkia koko setti shampoineen päivineen. Kuivashampoita olen kokeillut nyt ehkä muutamaa merkkiä ja onhan niissä isoja eroja. Batiste lähtee seuraavaksi hyllyyn, koska kaipaan itse kivempaa tuoksua kuin mikä tästä tehokkaasta mutta tylsästä Kliposta lähtee. Ihan hyvä hinta-laatu -suhde kuitenkin, jos kaipaa vähän styrkempää tuotetta.  

Noniin ja sitten mielenkiintoiseen osioon, eli muuttumisleikkiin poikatukasta KutriKatriksi! Ihan ensiksi, isot ja nolot pahoittelut noista likainen peili -kuvista. Keskittykää oleellisen, minä häpeän emännäntaitojani täällä... (tähän se emojiapina, joka peittää silmänsä)

mites toi pose?!
Tästä lähdettiin liikkeelle. 2012 keväällä. Okei, pitkästähän siis lähdettiin, mallityötauon alkajaisiksi menin ja katkaisin kaikki prinsessakutrit v*****n, niin sanoakseni, enkä olis voinut olla tyytyväisempi! Tämä on edelleen paras lookki omasta mielestä. Ikinä. Tunsin olon tosi seksikkääksi, mutta pari naiskaveria väittää, että olin tukkamuutoksen myötä paljon kovempi ja vaikeammin lähestyttävä. Mene ja tiedä? Tykkäsin. Tunnustus: olin jo leikkaamassa lyhyttä tukkaa takaisin helmikuun tienoilla, mutta mutta...se nyt sitten jäi (terkkuja rakas jos luet tätä :p)Aloin taas kasvattelemaan kutreja ja se välivaihe, jossa hiukset eivät ole MINKÄÄN mittaiset ala ysäripolkka, oli ihan hirveä. Joten --> klipsipidennykset! Älkää ihmiset kärvistelkö, vaan iskekää huivia ja pipoa ja lisuketta päähän. Ainoa vaan, että kuinkahan monesti joku yli-innokas toveri repäisi klipsuja vahingossa pois, heh. Auts. Omat meni huonoon kuntoon nopeasti, mutta se oli mun vika, ei valmistajan. Pesin niitä ihan liian usein enkä hoitanut riittävästi! Kuontalo muuttui monta sävyä tummemmaksi ja tykkään kyllä edelleen tästä tyylistä itselläni. 


Onnekkaasti pääsin polkkavaiheeseen tosi nopeasti. Tämä on myöhäissyksyltä 2013. Ilmeisesti föönattu, silloin kiharat menee (tuolla pituudella) södeiksi korkkiruuveiksi. Tosin liian södeiksi omaan makuun. Silti taas yksi lempparilookeista, mutta koitan sinnitellä hetken tällä nykyisellä megapitkällä...seuraavaksi ehkä taas tämän tyylinen? Viime kesältä. Olin ehtinyt leikata pituutta muutamia senttejä ja tuosta ohimolta huomaa epäonnisen otsisvaiheen, oli muuten tällä kertaa virhe! Yleensä mun otsis ei ala kihartumaan paitsi nyt sitten tietenkin. 


^ köyhän miehen Shakira. It´s the humidity!
Ei muita kommentteja. Tällainen tämä monesti on. Viikko sitten mökillä. Näytän yhtäkkiä niin nuorelta ja viattomalta, vaikken ole kumpaakaan. Hiukset on luonnonkiharalla ja edellispostauksesta muuten näkee, että mihin asti selkää ne nykyään ovat. Ajattelin mennä tällä siihen asti, että saan kuvan, jossa nousen vedestä rinnat hiuksien peitossa. Ihan omaksi iloksi! Voi sitten mummuna ihmetellä kiharapehkovaihettaan. Että naiset - kyllä ne sieltä kasvaa! Jaksakaa odotella. Muistakaa kosteutus ja hyvät öljyt, sisäisesti ja ulkoisesti. 

Btw kulmakarvat ovat täydessä luonnontilassa. En nypi niitä, en ole koskaan nyppinyt muuta kuin yksittäisiä hajakarvoja, mutta ne ei vaan levene! Olen siis poissa kulmakarvatrendin aallonharjalta...

// Brief summary: my hair growing project from 2012 to a week ago. I rarely chemically treat or heat style my locks so I guess that supports the growth along with my genes. I´ve been cutting the lengths a few times and colored during the winter seasons, but nothing too harsh or too often. I try to use as much oils and moisturizing products as possible, even using oil before washing my hair. I did love my pixie cut A LOT but trying to enjoy this Goldie Locks phase now as long as possible //2 kommenttia:

 1. Munkin hiukset suorastaan venähti kun en tehnyt niille oikeastaan mitään :D No, nyt ne ovat vähän lyhentyneet kun iski kyllästyminen, mutta äkkikös ne taas kasvaa, kun jättää hiusvärit ja kuumakäsittelyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pituus sopii sulle myös tosi hyvin! Ja sullakin on edelleen PITKÄT hiukset, vaikka pituutta lähti metri :D se on ihan ihme fiilis, kun nousee kampaajan tuolista ja koko olemus tuntuu 10kg kevyemmältä

   Poista

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!