5.5.2015

wining, dining and loving in Copenhagen


Muutama ruokavinkki Kööpenhaminaan matkaaville!
Allekirjoittaneiden matka meni enemmän ja vähemmän wine&dine meiningeissä, eikä valittamista. Maut oli skandinaavisen puhtaita ja raaka-aineet laadukkaan tuntuisia. Hinnat tuntuivat aika helsinkitasolta mun mielestä.

Matkan eka steppi tapahtui ihanassa Joe & The Juicessa, mikä, joojoo, on ketju, mutta saakeli, miten hyvältä avokadoleipä maistuu matkustusaamun jälkeen! Ja ne mehut...! Niitä Joe osaa tehdä. Rantautuukohan tämäkin jossain vaiheessa Helsinkiin? Pretty pleace?


Seuraavalle päivälle oli varattuna kaksi safkapaikkaa, aamupäivän brunssi Toldbodeniin ja dinneri fine dining paikkaan nimeltä Era Ora. Harmi kyllä michelintähtimestassa ei ihan kehdannut ottaa iPhone -kuvia. Kaikkea muuta mä sitten kehtasinkin tehdä. Mm. kaataa vesilasin pienissä viinihuuruissani vieressä istuvan herrasmiehen syliin. Voiko enää enemmän nolottaa? Äiti-polo olisi kuollut häpeästä, mutta ei ollut onneksi tällä kertaa mukana. Tallinnan Bocca, myöskin pohjois-italialainen mesta, meni kuitenkin hinta-laatu -tasoltaan Era Oran yli. Köpiksen dinnerkokemus oli kyllä kaikkinensa ihan mahtava! Palvelu oli huikeaa ja seura nyt tietysti parasta.  

No, brunssista kehtasi räpsiä kuvia. Paikka oli tosi ihana, paljon trendikästä hipsterväkeä Chanel-laukku olalla, ja brunssi itse oli yksi melkein kolmekymmenvuotisen elämäni parhaista. Shout out sille, että söin pekonia ja nakin jos toisenkin hyvillä mielin. Jälkkäri ei enää vaan mahtunut alas, sääli kyllä. Iso suositus! Ruoka-annokset näytti myös hyvältä ja viikonloppuisin mestassa taitaa olla hyvä meno iltamyöhään asti. Toldbodenin lähellä oli kaunis puisto kirkkoineen ja lampineen. Keskustaan oli just sopiva kävelymatka, me osuttiin kaiken lisäksi kivalle galleriakadulle. 


Mahtavan viiden ruokalajin illallisen ja yöllisten bailutuntien jälkeen aamupala ei varsinaisesti huutanut luokseen, mutta ennen kaupungille lähtöä käytiin naapuruston kivassa pikku kahvilassa vetämässä sämpylä-kahvi -setit. 

Kävellessä ja Glyptotek museota kolutessa tuli kuitenkin seminälkä ynnä sadekuuro ja kappas, osuttiinkin sopivasti mitä parhaimman pizzapaikan ovelle sadetta piiloon. Paikan nimi on Neighborhood ja nyt on pakko sanoa, että taisi olla elämäni paras ja nätein pizza vaikken yleensä kyseisen ruoan suurfani olekaan ja siten ehkä jäävi arvioimaan. Mehut oli myös taivaallisia, varsinkin mun omena-timjami-rosmariini versioni. Kyllähän siellä muutakin syötiin ja juotiin, mutta tässä nämä muutamat lämpimät suositukset!

 // Although the weather didn´t treat us so well, the food did. If you´re traveling to Copenhagen, have brunch at Toldboden, dinner at Era Ora and the best organic pizza at Neighborhood!//

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!