1.12.2012

Proteiinipitoinen, gluteeniton ja muutenkin täydellinen teeleipä


Unohdin tietskalaturin koulutustilaan, joten viikonloppu menee osittaisessa atk-selibaatissa. Ensiahdistuksen (eli täyden paniikin) jälkeen ajatus läppäripaastosta tuntui kuitenkin todella hyvältä. Niin hyvältä, että heti kotiin päästyäni (3h Expressbussissa koko Parolan prikaatin kanssa, Freudia lukien, hauskaa oli) aloin harjoittamaan itselle hyvinkin poikkeavaa perjantaitoimintaa. 

Pics or it didn´t happen!




maailman helpoin resepti
2dl kaurahiutaleita
2 dl soijajauhoja
1tl psylliumia tai 1 muna sidosaineeksi
2tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2dl nestettä (maitoa, piimää, vedellä ohennettua jugurttia...)
2 rkl öljyä

Kuivat aineet sekaisin, nestettä kehiin, koko homma sekaisin ja pellille haluttuun muotoon.
225 asteisessa uunissa 15 minuuttia ja valmis on!







^ elämän todellisuutta on sekava maustekaappi


järkyttävän hyvää oli

4 kommenttia:

  1. Vau, vaikuttaa niin helpolta, että voisi onnistua jopa meikäläiseltä (joka en siis kokkaa IKINÄ)! :D Pitänee kokeilla joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis mä en ainakaan yhtään välitä leipomisesta, mutta tälläinen helppo ja hyvä on kyllä mun juttuni aina silloin tällöin :) meni heti puoli pellillistä...

      Poista
  2. Kiitti reseptistä! Jouduin lisää melkein desin jauhoja kun oli niin löysää, mut hyvää tuli. Kurpitsansiemenet sopii hyvin pinnalle. Tein myös makeen version, laitoin vaan hyvppysen suolaa ja kaakaonibsejä ja kookoshiutaleita. Lisäks päälle hiukan intiaanisokeria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä - mä koitan taas pitkästä aikaa tehdä psylliumin kanssa, tulee vähän eri rakenne, ja nesteiden kanssa saa olla tarkempi. Kookoshiutaleet päälle olikin hyvä idis :) kiva jos tykkäsit reseptistä!

      Poista

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!