7.11.2012

Mukaan sokeridetox haasteeseen?


Kaamos yhdistettynä stressiin on aiheuttanut totaalisia sokerihiiri-ilmiöitä eräässä Kampissa asuvassa keho-Temppelissä. Kompleksi lause, yksinkertaistetaanpa hieman: mun tekee mieli makeaa. Joka päivä, yleensä useasti. Jotain pitää tehdä.Sokerinhimo on luonnollinen ilmiö pimeään vuodenaikaan, se on moneen kertaan todistettu. Keho on viisas joskaan ei kovin pitkäjänteisesti ajatteleva epeli - se tietää, miten kofeiini ja sokeri nostavat alavireisyystilan hetkeksi normitasoille. Ongelma on vaan siinä, että romahdustila on yhtä nopea kuin hetkellinen helpotus alivireisyyteenkin. Ei kroppa muutenkaan tarvitse näkyvää sokeria. Hiilareita saa sitä paitsi ihan riittävästi vaan hengittämällä syvään Makuunissa. 

Osuin Pinterestin välityksellä näille terveyshifistelysivuille. Rouva haastaa dissaamaan sokeria, ja tätä aion minäkin kokeilla. 
Heti, kun olen syönyt kaapin tyhjäksi muutamasta jäljelläolevasta macaroonista, melkein täydestä paketista gluteenittomia suklaakeksejä ja Brunbergin tryfffelisuklaasta. Viimeisimmän jätän vierasvaraksi. 
Tarkoitus on detoxata sopivalla tavalla ja huomioida omia fiiliksiä, ei laihduttaa. Päinvastoin, edelleen ne plus kolme kiloa olisi suotavia. Muuttuuko energiatasot? Veikkaanpa, että kyllä muuttuu, jos on totuttautunut yhtäkkiä korvaamaan ravintopitoisen ruoan tummalla suklaalla. Paraneeko olo muutenkin?

Minkään asian poisjättämiseen ei pidä lähteä ilman hyvää valmistautumista ja pahojen tilanteiden back-up-plania. Eikun 86% suklaa, pähkinät, hedelmät ja itsetehdyt keksit käden ulottuville ja kokeilemaan. 

Jouluun asti ajattelin testata. 
Elämäni ensimmäistä karkkilakkoa. 

Haasteeseen mukaantulijoita? :)


4 kommenttia:

 1. edit: heti kirjoittamisen jälkeen iski nälkä. Keitetty kananmuna, pari siivua punaleimaa, puolikas banaani, iso klementiini - avot. One down, plenty more to go...

  VastaaPoista
 2. Tekis hyvää täälläkin, jäätävä sokerihimo on jokasyksyinen kriisinaihe... Hmm pitäisiköhän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lähe lähe lähe :) ja pistä hyvien hiilareiden kamppis pystyyn omassa blogissa myös! tai eihän sitä tarvi lähteä niin suin päin lakkoilemaan, valkoisen sokerin ja muiden tyhjien hiilareiden kriittinen tarkastelu omassa ruokavaliossa -teema.

   Poista
 3. Toim.huom. pakko tässä vaiheessa myöntää, että lakosta ei ole vielä voinut puhua, mutta melko hyvää vähennystä on tapahtunut. Sehän tässä on tarkoituskin! Vähän mua kieltämättä ärsyttää, että tää ei mennyt ihan oppikirjan mukaan, mutta....äh, who cares ;) tämä sai mut kuitenkin miettimään hyvällä kritiikillä omaa tapaa tyydyttää kalorivajetta makealla instead of hyvään, terveelliseen ruokaan panostaminen. Projekti jatkuu! Roima vähentäminen on ollut ensimmäistä viikkoa ajatellen jo aika jees. Muistetaan edelleen se kaamosmuuttuja ;)

  VastaaPoista

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!