17.1.2014

töitä, töitä - mutta kivoja töitä

Terkkui työnarkomanialandiasta. On se kiva, kun voi tehdä kivoja töitä, mutta heräsin työkalenteria täytellessäni siihen, että yhdeksän-päivää-putkeen-ja-loppua-ei-näy -tyyppinen työtahti pitää katkaista. Toissapäivänä löysin itseni lukemasta työsähköposteja klo 23.15. Nukkumaanmennessä, yhden kieppeillä, jahka olin valmis keittiönsiivoamisen kanssa whoooops, aloin murehtimaan yritysverojuttuja (kunnes mies, tuo mielenhallintamaagi, teki 20 sekunnin pikamentaalivalmennuksen nuorikolleen. Bless him.)

Ei liene vaikea päätellä, mikä täällä päädyssä pitää kiireisenä. En olisi ennen uskonut, että vaapapäivän merkitseminen kalenteriin voisi olla mun kohdalla pakollinen suojelutoimenpide. Siltä alkaa näyttämään! Onneks on elukat ja mies jotka pitää jalat edes jonkin verran maassa. Muuten en varmaan tekisi mitään muuta kuin töitä tai töihin liittyviä juttuja. 

Löysin loistavan applikaation henkilölle, joka haluaa pysyä perillä tekemisistään. iDoneThis. Sopii vaikka opiskelijallekin! Perusidea on se, että järjestelmä lähettää sulle sähköpostin joka päivä. Kysyen, että mitä olet tehnyt tänään/eilen. Näin esimerkiksi tiimi tai yksittäinen ihminen pysyy kärryillä omista ja muiden tekemisistä. Kahdeksantuntisten toimistopäivien aika alkaa olla vähän ohi, ihmiset alkavat vihdoin tajuamaan, että ei se konttorissa nököttäminen ole suoraan sama kuin tuottelias työpäivä. Moni tekee enemmän kolmssa tunnissa kotoota käsin kuin kellokortti otsassa hälyisellä toimistolla. Työelämä käy läpi aikamoista murrosta. Tuloksen pitäisi olla kuitenkin se oleellisin juttu. Toki moni ammatti vaatii sen face-to-face asiakaspalvelun, mutta enenevissä määrin työ siirtyy sähköiseksi....harmi kyllä!! Okei, mä en esimerkiksi itse voisi tehdä töitä pelkästään läppärin kanssa. On kuitenkin päiviä, tai ainakin aamupäiviä (niinkuin nyt!), että aamutakki, pörrötukka ja jättimäinen kahvimuki voittaa mennen tullen tuon pakkaseen lähtemisen. Ja silti saan ihan tärkeitä juttuja aikaan! 

Mitäs siellä, tuntuuko office ykkösvaihtoehdolta ahkeruuden ja tuotteliaisuuden näkökulmasta vai saatko kotisohvalla parhaan moodin?

ja sitten pari rakeista ulkoräpsäsyä Espoon winter wonderlandistaKoti-orava ihmettelee, että voiko tuonne hankeen ilman pilkkihaalaria lainkaan mennä.

Mä jatkan päivää kahvikupin ja Skype-palaverin merkeissä. Oli niin tehokas aamupäivä, etten muistanut vaihtaa oloasua pois tahi pestä hampaita/harjata hiuksia etc etc. Tukka ponnarille ja play!


2 kommenttia:

 1. Mä kaipaisin työhöni jatkossa vaihtelevuutta sen suhteen, missä työni teen. Haluaisin työskennellä kotona, ja ajoittain vaikka toimistollakin. Se että saisi itse vaikuttaa, olisi iso juttu.
  Ja hei, nytpä muistin haasteenkin jonka heitit joku aika sitten. Pitääkin sopivan hetken tullessa mietiskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on kyllä parasta - ja SÄ tiedät jo nyt, että mikä tyyli työskennellä sullekin sopii :) siistiä, odotan innolla sen lukemista!!

   Poista

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!