Nyt tuli tosi hyviä suolaisia muffinseja. Ja ihan ekaa kertaa tein! Keiton tai salaatin rinnalle, maustetun tuorejuuston kanssa iltapalaksi, ihan sellaisenaan...niin hyvältä maistui, että ruokakriittinen mieskin söi vaikka kuinka monta. Tai ehkä meillä ei ollut muuta safkaa himassa? ;) Enivei taputan itseäni olalle ja kehotan kokeilemaan Konkistadorin FetaMuffareita.
OHJE
4dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa tai 2tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
100g voita
hyppysellinen tummaa sokeria
2 dl kermaa (tahi kookosmaitoa, tosin maku saattaa muuttua)
mausteita maun mukaan,
itse käytin vain mustaapippuria, mutta esim kuivatut yrtit sopivat näihin tosi hyvin!
150g murustettua fetaa
7 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja pieneksi pilkottuina
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään, yhdistä munavaahtoon vuoronperään kerma ja jauhoseos. Taikina saa jäädä hieman löysähköksi eli lisää nestettä, jos taikina alkaa liikaa kiinteytymään. Sekoita joukkoon feta, tomaatit, oliivit ja halutessasi yrtit. Lisää seosta muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 15 min.
Taikinaan voi toki lisätä mitä tahansa herkkuja oman maun mukaan! Erilaisia juustoja, paprikaa, tuoreyrttejä, kesäkurpitsa- tai porkkanaraastetta...taivas on rajana. Tai ainakin Siwan hyllyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!