21.5.2017

Unesta, nukkumisesta ja siitä suurimmasta vauvavuoden uskomuksestaKippari on ollut syntymästään asti melko hyvä nukkuja. Niin myös minä. 

Kuten pidempään blogia seuranneet muistanevat, kärsin tosi pahoista univaikeuksista raskauden puolivälistä asti. En nukkunut kunnon yöunia kuin ehkä pari hassua kertaa. Saatoin lähes saada unta, mutta levottomat jalat ja todella tuskainen olo herätti ja pakotti liikkeelle. Vietin siis lähes kaikki yöt tuijottaen Netflixiä (thank god for that!) ja Youtubea aamuyöhön asti, joskus koko yön. Päivällä oli pakko ottaa kunnon päikkärit ja sama ralli jatkui seuraavana yönä. Siksi onkin ihan mieletön lahja, että vauva nukkuu hyvin ja itse koen nukkuvani syvemmin ja paremmin kuin koskaan elämäni aikana. En ole oikeastaan ollut juurikaan väsynyt = asia, minkä luulin olevan enemmän sääntö kuin poikkeus vauvavuoden aikana. Illalla uni tulee kyllä normaalia nopeammin, enkä mielellään halua valvoa yli kymmeneen. 

Kippari nukahtaa useimmiten kympin maissa, joskus aikaisemminkin. Yösyöttöjä tulee 1-2 ja ne hoituvat supernopeasti, koska nukumme vielä toistaiseksi samassa sängyssä...ja mies on muutenkin nopea syöjä. Se on muuten ihana muutos! Hajoilin alussa tuntikausien imetysmaratoneihin, mutta oli kyllä totta, mitä lupailivat - se muuttuu nopeasti. 

Kippari pääsi heti syntymänsä jälkeen kokeilemaan LoveToDream -kapaloa, se oli meillä jo synnärillä mukana, ja ihastuin heti sen kätevyyteen ja tehokkuuteen. Söpöydestä puhumattakaan. Vaikka ihana Maija Poppaseksi ristimämme vanhempi hoitajatar opetti old school kapaloitsemisen Jorvissa, on kapalopussi käytännön arjessa tosi näppärä ja nopea pukea. Meillä on ollut käytössä sekä Original että talvipussi, kummatkin oikein hyviä. Oli kyseessä sitten lahja odottajalle tai hyvän unen apukeino omalle vauvalle, en voi muuta kuin suositella lämpimästi!

Postaus toteutettu mitä aidoimmin tuotteeseen rakastuneessa yhteistyössä Lovetodream Suomen maahantuojan kanssa 

1 kommentti:

  1. Oonkin käynyt harva se päivä katsomassa, olisko uutta postausta tullut. Kiva kun nyt oli!

    Onpa ihanaa, että teillä nukutaan noin hyvin! Sekä sinä, että vauva. Meillä meni yöt ekat 2kk vähillä herätyksillä, sitten alkoi tihentyä syömistahti ja nyt on klassiset nelikuisen yöhulinat. Onneksi on esikoinen, voidaan nukkua yhdessä päikkärit, jos siltä tuntuu. Harvinaisen hyvin sitä on kuitenkin jaksanut. Meidän V on myös hyvin nopea syömäri, joten yöheräilyt menee kuitenkin aika vaivatta.

    Mä yritin kanssa ihan old school kapalointia vauvan kanssa, mutta on niin kuumaverinen tapaus että oli pelkässä lakanakapalossakin ihan tuskanhiessä. Ei rauhottanut siis meidän unia, eikä tullut sitten kapalopussiakaan hankittua, vaikka ensin suunnittelin.

    Innis

    VastaaPoista

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!