19.4.2017

Resepti: Ihan erilainen pasta


Parsailottelut käyvät kuumimmillaan. Maanantaina dinneröitiin äidin luona yläkuvan kaunokaisilla ja alkuviikosta kokkailin Konkistadorin Kyökissä omaa lempparia eli vihreää parsaa. Olin Stockalla onnellisessa kotiäitimoodissa mehustellen miehelle tekstarein tulevan illan päivällistä, ihan erilaista pastaa. Erilaista siis siihen nähden, mitä me normaalisti tehdään pastahimoissamme. Olisinko uskonut pari vuotta sitten moista tapahtuvan?

En. 
Tai ehkä joo, elämä on hauskaa kaikessa yllättävyydessään. 

Haluatteko reseptin? Ei se mitään, saatte sen silti. Täysvegeilijät voivat rauhassa jättää fisun pois, tulee varmasti hyvää muutenkin.


Konkistadorin parsa-lohipasta idän tyyliin

Ainekset

Lohta n. 200-300 g
2 rkl turkkilaista jugurttia
Pasta of choice (itsellä gluteeniton penne) ja siitä 2-3 syöjän annos
Korianteria aimo nippu
 Nippu vihreää parsaa 
Pienehkö sipuli 
3 kynttä valkosipulia
 1/3 sitruuna tai kokonainen lime
Wasabitahnaa vajaa 1tl
Tuoretta tai tahnainkivääriä vajaa 1tl
Suola 
Pippuri
Provencen mausteseosta

Laita provencen yrteillä maustettu lohi kypsymään uuniin 170 asteeseen noin 15-20 minuutiksi tai kunnes kypsää, mutta edelleen pehmeää. Ota pastakattila vesineen valmiiksi liedelle ja ala valmistelemaan vihanneksia. Pilko sipulit pieneksi hakkeeksi, leikkaa parsoista puinen osa veks ja pilko suht pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä öljyssä, siirrä kippoon odottamaan muita aineksia. Paista parsacubet voissa melko kuumalla lämmöllä muutaman minuutin ajan kunnes pureskeltavia mutta kypsiä. Kaada sipulien joukkoon. Leikkaa korianterinippu vihannesten sekaan, yhdistä valkosipuli, turkkilainen jugurtti ja sitruuna. Kun kala on kypsä, sekoita se haarukalla mukaan kunnes seos on mukavan tahnamaista. Suolaa ja pippuria maun mukaan, wasabi ja inkivääri rohkeasti mukaan. Maut eivät puske läpi, mutta tuovat raikkautta annokseen. Keitä pasta ja valuta se. Yhdistä sitten pasta ja kastike toisiinsa, anna tekeytyä muutama minsa ennen tarjoilua. 

Kuvassa näkyvä valkoviini ei ole todellakaan paras makumatch tämän ruoan kanssa, mutta hyvää silti. Keittiömme suosittelee! 

Ruoka on siitä kätevä, että soosin voi tehdä etukäteen ja sitten vain keittää pastan jahka syöjät ovat paikalla. Toivottavasti ohjeet olivat selkeät olematta liian holhoavat, siitä on nimittäin aikaa, kun olen reseptiä viimeksi kirjoittanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!