29.11.2012

Hemaisevia ruoka-annoksia

Kiva, kun on uusia lukijoita. Tervetuloa!

Sorruin tilaamaan muutaman numeron Trendiä siksi, että mukana tuli IvanaHelsingin söpö puuvillakimono. Perinteisesti unohdin lopettaa tilauksen heti alkuunsa, ja tänään tulikin postissa iloinen tervetulotoivotus Trendin kestotilaajaksi. Aina mulle käy näin. Jonkun ripsarin toivossa tilaa hetken mielijohteesta jonkun menaiset tai vastaavan.

Tää kimono ei ole ollenkaan huono kotivaate ja se päällä mä istun tälläkin hetkellä, sämpylä kädessä sohvalla, tukevammasta ruoasta haaveillen. Mulla on huono tapa mennä joskus turhan kevyillä safkoilla koko päivän ja se kostaantuu monesti iltanälkänä. Mä voisin alkaa pitämään ruoanlaitto- ynnä leivontablogia, niin ahkerasti ja iloisesti on kattilat taas viime aikoina porisseet ja kotoisat tuoksut ovat tuoneet asukkien sydämeen lohdullista lämpöä. 

Ei. 

Siis mähän osaan kyllä teknisesti laittaa ruokaa, ihan hyvinkin, mutta en tee. Kun ei kiinnosta. Tänään kävin kaupassa ja tajusin poislähtiessä, että kassissa on persimoneja, hirssimysliä ja tartar -kastiketta, muttei mitään varsinaista ruokaa. No ne gluteenittomat sämpylät. Niistäkin vähistä mies söi heti yhden. Sehän siis on todella hiilaritietoinen mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että protskua syödään ja sitten anasteteaan leipähimoissa ruokavammaiselta nuorikolta kalliit erikoisleivät. Sika. Söin aiemmin oltermanniriisikakkua ja pakasteesta noukittua warm greek saladia (jumalaista). Ja persimonin. Olen kuitenkin lähes ahkerasti KUVANNUT joitain syömiäni asioita. 

Viikonloppuna otettiin kevyesti Pancho Villassa. Mä ja pieni vatsalaukkuni riemuittiin leftovereista kolmen seuraavan aterian ajan. Annosta olis tietty saanut kahdellekin.


Tuossa taannoin olin tilaamassa Mäkin kasvispurilaista, kun faijalta tuli soitto, että lähde lounaalle. Iskin hampurilaisen käsilaukkuun ja juoksin syömään nokkosblinejä, siikamoussea ja tsatsikia. Ehkä tais olla hyvää. 


Mutta, ohoi, onhan täällä kokattukin!
Tehtiin ainoata parisuhdebravuuriruokaa, siis kananmunien ja ulkona nautittujen brunssien lisäksi.
Tomaatti-korianteri salsaa.
Pilkotaan tomaatit ja punasibula valmiin salsakastikkeen sekaan ja läntätään joukkoon niin paljon tuoretta korianteria kuin sielu sietää. Menee kolme minuuttia ja hyvää on. 

2 kommenttia:

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!