20.8.2013

oho, tulipa ihan vahingossa liikuttua...

Viime viikko oli aikalailla täydellinen treeniviikko omasta näkökulmastani. Sen olisi kruunannut oikeastaan vain piipahdus salilla, mutta tiukat aikataulut ja se, että mies joutui lainaamaan mun autoa, esti tämän. No, tällä viikolla. Mun liikuntahistoriastani voi muuten lukea kattavemman katsauksen TÄÄLTÄ. Itseni liikuttaminen tavalla tai toisella kuuluu mun elämääni. Aikaisemmin motivaattorina oli ennemminkin ulkonäkö tai kisatavoitteet (ts. se sikspäkihtävä maha ynnä puolimatkan triathlon tahi vastaavat...), nykyään OLO. Ja näköjään enenevissä määrin tuo ulkoilma, hittolainen! Mä olen niin lande, niin lande...MA   35min kevyt iltajuoksu
TI      2h heppailua
KE    lepo, sisäreidet tulessa
TO    45 min powerwalk (huom! yritin päästä espoossa salille mutten löytänyt koko hiton mestaa :(:()
PE    2h ratsastamista plus tallitouhut, jalkojen päällä viitisen tuntia
LA    koko päivän totaali kooma, heh, silti vajaan tunnin iltakävely lasten kanssa, tein verryttelymielessä hyppyjä, kyykkykävelyä etc etc.
SU    aamulla tunti puistossa lasten kanssa (ojentajapunnerruksia, juoksupyrähtelyjä, akrobatiaa, tasapainoilua, kiipeilyä, kävelyt puistoon ja takaisin...), illemmalla tunti mustikanpoimintaa vaikeassa maastossa, eli kävelyt metsään ja siellä rinnettä ylös alas - aivan loistava hyötyliikuntapäivä!!
MA   20 min juoksua ja trampoliinilla pomppimista (puuh!), 20 min punnerruksia, vatsoja, ojentajia oman kehon painon avulla.
TI     eli tänään juosten maitokauppaan ja takaisin, yhteensä puoli tuntia. Illalla ois kiva päästä salille.

Mulle ihan huikea tuntimäärä sekä varsinaista treeniä että todella tehokasta hyötyliikuntaa! Ei ihme, että ruokakin maistui poikkeuksellisen hyvin (= paljon). Talleilla olin yhteensä noin 10h ja vaikkei se jatkuvaa ratsastamista olekaan, liikuttua, nosteltua, juoksenneltua etc etc tulee todella paljon. Pelkkä ison hevosen harjaaminen ja kavioidenputsaaminen saa hien sopivasti otsalle! Muutenkin tämä elämä on mahdollistanut välillä kiireisemmästä aikataulusta huolimatta helpon treenaamisen. Joko heitän ex-tempore lenkkarit jalkaan ja pyrähdän ovesta ulos mitä parhaimpiin lenkkimaisemiin tai venyttelen, joogailen ja teen vatsalihaksia illalla leffaa katsoessa. Haluaisin myös mun pyörän kuntoon ja tänne OKT:lle. Voisi heittää pidempääkin PK lenkkiä mikä ei välttis juosten ole aina mahdollista. Hevostelujen vuoksi tein taktisesti ja vältin pitkiä juoksenteluita. Ihan energiansäästömielessä. 

Aivan loistoviikko kertakaikkiaan, tätä tämä liikkujan elämä parhaimmillaan on!! Uh <3

ps. en uskalla luvata, etteikö blogi ottaisi tuota heppasisältöä enemmän ja enemmän... ;)
pps. koska-mä-saisin-kuvailtua-asukuviakin?!?!?! ai mitä asuja, nytkin hengaat pelkässä ruutupaidassa...

3 kommenttia:

 1. Onpa hyvät tuntimäärät tosiaan :) mulla taas energiaa tuntuu olevan jotenkin kauhean nihkeästi, kun työt vie niin ison siivun energiasta. Mutta toisaalta sitten oon yrittänyt kuunnella kehoa ja sitten vaihtaa vaikka vähemmän rankkaan lajiin, jos on kroppakulta ihan väsynyt pitkistä työrupeamista. Koska kyllä se liikunta sitten antaakin <3 etenkin työ-öiden jälkeen on ihan pakko päästä lenkille tai salille, että herää uuteen päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta. Väsymys on useimmin kuitenkin sitä alivireyttä kuin oikeaa uupumusta, ja rennohko liikkuminen herättää silloin kropan ihmeen hyvin!

   Poista
  2. ...niin joo ja toi armollisuus ja itsensä kuunteleminen...huoh! :) ikuisuusjuttu!! siksi tällaiset spontaanit liikuntaviikot on niin parhaita. Vailla yrittämistä.

   Poista

Kommentointi on blogin pitämisen suola, kiitos!